ПиксабейСледователите не смятат, че атаката с нож срещу пътниците във високоскоростен влак

...
ПиксабейСледователите не смятат, че атаката с нож срещу пътниците във високоскоростен влак
Коментари Харесай

Атаката с нож във влака в Германия не е терористичен акт

Пиксабей

Следователите не считат, че атаката с нож срещу пасажерите във високоскоростен трен в Бавария е била терористичен акт.

" Няма индикации за изповядван ислямизъм ", сподели през днешния ден на конференция Сабине Нагел, която води престъпното следствие. Също по този начин наподобява, че 27-годишният обвинен не е имал съучастници. Старшият прокурор Герхард Нойхоф сподели, че съгласно експерт мъжът страда от " параноидна шизофрения " и делюзии, съобщи Дарик.

Смята се, че мъжът със сирийско гражданство безразборно е нападнал пасажерите в бързия междуградски трен Пасау-Хамбург през вчерашния ден. Ранени са четирима мъже. Според полицията малко след град Регенсбург, той ненадейно нападнал 26-годишен мъж в пети вагон и му нанесъл съществени пострадвания по главата. След това ранил в региона на главата и торса 60-годишен пасажер и ранил и различен 60-годишен мъж. После той наръгал 39-годишен мъж в тялото в различен вагон. Според информация от полицията двамата по-млади мъже към момента са били в болница по обяд през днешния ден.

След като влакът спрял, полицаите се качили и наредили на обвинения да легне на земята. Той се предал без опозиция. В панталоните му бил открит оцапан с кръв сгъваем нож с 8-сантиметрово острие. Началникът на полицията Норберт Зинк благодари на пасажерите, които са се пробвали " да попречат на по-нататъшните дейности на обвинения ".

Според информация от полицията обвиненият, който е пристигнал в Германия през 2014 година и е роден в Сирия, е изгубил работата си един ден преди осъществяването на закононарушението.

Сигналът за атаката е постъпил в полицията и службите за незабавна помощ малко след 9 часа локално време. Бързият трен направил непланирано прекъсване почти на половината път сред Регенсбург и Нюрнберг на дребната гара Зойберсдорф. Тъй като първоначално обстановката не е била изяснена, огромен брой служители на реда пристигнали на място и свалили пасажерите от влака. Пътуването по железопътната линия сред Регенсбург и Нюрнберг не беше възобновено до вечерта.

По информация на прокурора Нойхоф специалист е прегледал 27-годишния заподозрян и е заключил, че той страда от делюзии и че " сега на осъществяване на закононарушението той не е можел да дава отговор за дейностите си ". Обвиненият ще бъде изпратен в регионалната болница в Регенсбург. Според показанията на обвинения той мислел, че 26-годишният мъж, който нападнал, е желал да го убие и е направил другите си дейности " като че ли на сън ". Срещу него е почнало следствие за опит за ликвидиране.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР